Afwateringsspecialist en Afscheiderproducent samen verder.

Afwateringsspecialist en Afscheiderproducent samen verder.
Nederlands grootste afscheiderproducent Aquafix Milieu wordt onderdeel van de ACO Groep.


Aquafix Milieu, dat ruim 27 jaar geleden werd opgericht door Michel Pieke, is uitgegroeid tot de grootste producent van betonnen en kunststof Olie- en Vetafscheiders op de Nederlandse markt. Daarnaast worden ook pompputten, IBA’s en watermanagement producten geproduceerd en een uitgebreid assortiment riolerings- en afwateringsproducten verhandeld. Op de moderne productie- locatie in Mijdrecht zijn een 40-tal medewerkers actief en beschikt Aquafix over een ruime voorraad, waarmee het de markt snel kan bedienen. Aquafix beschikt ook over een vestiging in België.


De ACO Groep – met haar hoofdkantoor in Rendsburg (D) – is een wereldspeler op het gebied van afwateringstechniek en is met 5200 medewerkers actief in meer dan 50 landen en heeft een omzet van ruim 1 miljard Euro. Het Duitse familiebedrijf bewerkt sinds 1965 de Nederlandse markt vanuit haar verkoopkantoor in Doetinchem. Bij ACO Nederland zijn een 40-tal medewerkers actief in de GWW-, Installatie en Bouw-markt. ACO is producent van een breed assortiment afwateringsoplossingen op het gebied van Opvangen-, Zuiveren-, Bufferen- en Hergebruiken van regenwater en afvalwater.

Beide bedrijven delen het DNA een echte familiebedrijf te zijn en zullen elkaar versterken qua productiefaciliteiten, productassortiment, know-how en marktbewerking.

Michel Pieke ; Ik ben Aquafix ruim 27 jaar geleden begonnen op onze zolderkamer, in de tussentijd is Aquafix uitgegroeid tot een professioneel, volwassen bedrijf en door de inzet van ons gemotiveerde team van medewerkers hebben wij het geschopt tot marktleider in Nederland. Het bedrijf is nu toe aan een volgende stap. Het is mooi dat Aquafix nu verder kan groeien onder de vleugels van een wereldspeler - de ACO Groep. Een mooiere partij om Aquafix over te nemen is er mijns inziens niet, Ik weet zeker dat Aquafix en ACO door deze overname hun marktpositie in Nederland verder zullen uitbouwen.

Paul Gruson ; ACO en Aquafix gaan – als zusjes – naast elkaar in de markt opereren en zullen elkaar daarin versterken. Hoewel we ons in dezelfde markt bewegen, zijn de assortimenten en klantgroepen die we daarmee bedienen maar beperkt overlappend, we mikken dan ook op een flinke gezamenlijke groei. Door de mogelijkheden die productie van afscheiders, pompputten en andere beton- en kunststofproducten in Nederland ons biedt, zullen we nog sneller en beter op project- en klantbehoeften in kunnen spelen. De grootte van de Aquafix locatie in Mijdrecht (22.000m2) en de ligging midden in de randstad biedt veel mogelijkheden voor de toekomst.

Samen met de managementteams zal Paul Gruson beide ondernemingen gaan leiden. Michel Pieke zal als adviseur aan Aquafix Milieu verbonden blijven om een goede transitie binnen de ACO Groep te begeleiden en waarborgen.

Terug naar nieuwsoverzicht